Éttermünk specialitásai

FRÖCCS
Bor és szódavíz keveréséből alkotott ital. E két alkotóelem aránya alapján különféle nevű fröccsök léteznek. A fröccs elnevezést alkalmazzák más szeszes, sőt nem szeszes italkeverékekre is.

 

1842. október 5-én Fáy András a fóti pincéjébe hívta szüretre Vörösmartyt és néhány barátját. A barátok között ott volt Jedlik Ányos is, aki nemcsak az elektromosság nagy tudósa volt, hanem a szódavíz nagyipari alkalmazásának magyar feltalálója is. Ahhoz, hogy a bor erősségét kellemesen enyhíteni lehessen, nemcsak a szódavíz előállítását kellett felfedeznie, hanem természetesen fel kellett találni egy olyan üveget is, amelyből a szódavizet ki lehessen fröccsenteni. Jedlik magával vitte a világ legelső szódásüvegét, majd a házigazda és a vendégek elképedésére elkészítette a Fáy-birtokon a legelső fröccsöt, amit németesen spriccernek nevezett el. Vörösmartynak azonban nem tetszett ez a szó, így helyette találta ki a fröccs szót. A költő később a Fóti dal című költeményében említi meg a szódával hígított bort: „fölfelé megy a borban a gyöngy”.

SZÓDAVÍZ

(1 liter) . . . HUF 990.- / € 3.2


GYÜMÖLCSSZÖRPÖK
TÖBBFÉLE ÍZBEN

(0.4 L) . . . HUF 990.- / € 3.2

SZÓDAVÍZ
Másként szikvíz, a köznyelvben szóda: nyomás alatt lévő szénsavas ital. Elsőként Joseph Priestley elegyített széndioxidot vízzel elsőként 1767-ben. Magyarországon a szikvíz olcsó nagyüzemi gyártása Jedlik Ányos nevéhez fűződik. Az ő találmánya az a megoldás, hogy a szifon aljáról egy cső segítségével érdemes a szódavizet kinyerni, hogy több széndioxid maradjon az italban. Mi magyarok  szívesen elegyítetünk italokat szódával legyenek azok szörpök (sűrített gyümölcslével ízesített cukorszirupok) vagy borok.

PÁLINKA VÁLASZTÉK

Pálinka választékunk kialakításakor szakítottunk azzal a gyakorlattal, hogy egy beszállító teljes pálinka szortimentjét kínáljuk. Arra törekedtünk, hogy megtaláljuk a legjobban sikerült pálinkákat függetlenül az előállítójától. Bízunk benne, hogy Ön is felfedezi kedvencét ebben a széles választékban, legyen szó akár étvágygerjesztőről, akár az étkezés végén elfogyasztott emésztéskönnyítőről. Ezen Hungarikumokat jól felszerelt Pálinka-kocsinkról kínáljuk.

ASZTALNÁL KÉSZÜLŐ ÉTELEK

Az éttermünkben egy különleges élményben lehet részük a hozzánk ellátogatóknak. Étlapunkon megtalálhatóak olyan ételek, melyeket flambírkocsin készítünk el vendégeink asztalánál, felelevenítve ezzel egy régi hagyományt, mely korábban csak királyok és hercegek kiváltsága volt. Élje át Ön is ezt a páratlan lehetőséget.

SOCIAL TABLE
Ismerkedő asztal egyedül érkező vendégek részére

 

MIÉRT? Azért alakítottuk ki, hogy az egyedül érkező vendégek is társaságban érezhessék magukat, ha éppen ahhoz tartja kedvük. Ha nem szeretne magányosan vacsorázni vagy egy finom bor mellett társaságra vágyik, mi segítünk!


HOGYAN? Nagyszerű ételeket ajánlunk, hozzáillő italokkal és ezáltal is animáljuk kedves vendégeinket. Az azonos érdeklődéskörű embereket egy társasággá kovácsoljuk.


MI IS EZ? Egy asztal az étterem központi helyén, ahol lehetőség van társasági életet élni, más emberekkel megismerkedni.

URBAN

GARDEN

Egy csipetnyi oázisként emelkedik ki a város dzsungeléből a szálloda tetején kialakított fűszer kertünk, hogy abszolút vegyszermentesen gondozott  növényekből kerüljenek az ételek az Önök asztalára. A séf az év minden egyes napján innen szerzi be a szükséges fűszer növényeket.

Élőzene

Minden este élő zongora muzsikával várjuk kedves vendégeinket, mely igazán beleillik a hagyományokat tisztelő étterem világába. Mindehhez szerdánként jazz vagy magyaros kíséret párosul, megfelelve a mai modern világ elvárásaink is.

Hétfő: zongora

Kedd: zongora

Szerda: zongora

Csütörtök: zongora

Péntek: zongora

Szombat:
Jazz / Magyaros zene 
(kéthetes váltásban)

Vasárnap: zongora

 

1088 Budapest,

Rákóczi út 43-45.

HUNGARY

OPEN DAILY

NYITVA MINDEN NAP

12:00 - 15:00

19:00 - 23:00

+36 1 477 5485
+36 30 676 1887

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White TripAdvisor Icon

©2017 by Z-MEDIA STUDIO.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • TripAdvisor - White Circle